Alla inlägg den 2 februari 2011

Av inka - 2 februari 2011 22:03

Sen min undulat Felix dog, har jag velat ha en ny mauvefärgad undulat. Mauve är en djupt blågrå färg. En ursprunglig undulat är ljusgrön. De som saknar de gula pigmenten blir blå. Himmelsblå.

En undulat kan ha mörkfaktorer, en grön undulat med mörkfaktor blir mörkgrön, två mörkfaktorer ger oliv. På blå undulater ger en mörkfaktor koboltblå och två ger mauve.


Igår åkte jag till Kalix, till Inka och Ronnys uppfödare och hämtad en ung mauvekille. Han är verkligen ljuvlig! Jag hade lite svårt att inte ta med alla undulatungarna hem. Det fanns mörkgröna spanglehanar som var just precis självständiga och de är ju så ljuvliga när de är bebisar så att man bara halvdör! Jag var verkligen tvungen att hålla mig i skinnet och tänka på framtida avel. Jag hade väldigt svårt att välja mellan denna normaltecknade mauvehane och någon av de brokiga. Det blev denna eftersom de brokiga hade så lite teckning. Jag vill verkligen se färgen ordentligt. Nu är det bara namnet som saknas. Det lär nog dyka upp.


 

Med hem följde också en liten ljus koboltopalinhona. Hon var en av de yngsta ungarna och syster till spanglehanarna. Jag blev alldeles till mig!   

Henne blev jag kär i när uppfödaren skickade mig bilder på ungarna innan jag åkte dit. Sen är det ju alltid en sak att se fåglar på bild och i verkligheten.


  

En till bild på lilltjejen


  

När jag ändå tog några bilder måste jag visa denna på Edvin och Torsten. Söta killar!



Här är nya lilla opalinen bredvid Torsten. Jag älskar verkligen opalinteckningen! Den, normaltecknad och spangle. Man ser att honan är mindre... hon är ju pytteliten!


  


Imorgon ska Malvas första ägg kläckas, OM det är det som är ett av de befruktade. Annars blir det lördag och måndag. Jag är SÅ förväntansfull. 

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards